Ledová stěna ve Víru zahajuje zvolna letošní provoz

Tuto sobotu startuje Ledová stěna Vír letošní provoz. Rezervační kalendář se rychle zaplnil natěšenými lezci. Kapacita je totiž v současnosti nutně omezena, jak nás informuje text "doplnění provozního řádu níže". Jak to bude s rezervacemi dále se uvidí po víkendu dle stavu ledu zkoušeného aktuálními vyššími teplotami.

Doplnění provozního řádu Ledové stěny Vír

"Ledová stěna Vír fungující od roku 2009 vstoupí již tuto sobotu do zcela zvláštní sezóny. Každému je určitě jasné, že ani této legendě se nevyhnou šílenosti posledního roku. Také nemá smysl opakovat v této zprávě vše, co se na nás každý den valí z novin, rádia, televize a internetu. Vy, naši věrní příznivci a přátelé, očekáváte konkrétní informace, které nyní přinášíme. Prosíme, čtěte pozorně.

MIMOŘÁDNÁ PRAVIDLA PRO VSTUP NA LEDOVOU STĚNU VÍR (Dodatek k provoznímu řádu Ledové stěny Vír platný od 22.1.2021 do 31.1.2021):

Spolek Ledová stěna Vír omezuje vstup na svůj pozemek pro více jak 20 osob. Zaledovaná plocha skal bude rozdělena na celkem 7 sportovišť( rozuměj: lezeckých cest). Každé sportoviště (lezecká cesta) může být obsazeno pouze dvěmi osobami, nebo více členy jedné rodiny. Shlukování osob je zakázáno. Sportující jsou povini dodržovat min. 2 metry rozestupy. Každá osoba musí mít pro vstup potvrzenou online rezervaci, aby nedošlo k překročení kapacity a je povina zahlásit se při příchodu u obsluhy půjčovny. Všichni sportující musí mít po celou dobu ústa zakrytá respirátorem, rouškou, šátkem, nebo obdobnou tkaninou. Chata Krabička je uzavřena, přístupné jsou pouze toalety. Vyzvednutí rezervovaného vybavení je možné pouze přes výdejní okénko. Lezení při těchto mimořádných pravidlech je doporučeno zkušenějším ledolezcům, kteří jsou zcela soběstační vědomostmi, znalostmi i materiálním vybavením a dokáží bezpečně lézt ve dvojici lanového družstva bez cizí kontroly a pomoci. 

Tolik prozatím "úřední řečí". V této situaci berme led ve Víru podobně, jako neprovozovanou zasněženou sjezdovku, ke které přijde skiaplinista, nasadí pásy, naskočí do lyží a sám si vyběhne nahoru, aby si svah i sjel. Očekáváme, že budete opravdu schopni fungovat stejně. Led je Vám k dispozici. Nezbytná je ovšem rezervace, jinak by nebylo možné udržet pravidlo dvou osob na sportoviště. Letos jsme po loňském nezdaru konečně s velkou námahou naledovali a nechceme, aby led zmizel bez jediného záseku cepínu. Těšíme se tedy na Vás a děkujeme za pochopení současných omezení. S jakýmikoliv případnými dotazy neváhejte kontaktovat Slávka Matušku na tel. číslo +420 732 732 751."

Rezervovat můžete i na telefonu 566 566 566, kluci v Adrex Base Campu vám zabookují kapacitu na stěně i případně ledolezecké vybavení.

Zpět na přehled

Nahoru