Mapování MTB trailů v okolí Víru

Celý uplynulý víkend probíhalo v lesích v okolí Víru intenzivní mapování potenciálu pro vyznačení a případné dotvoření takzvaných MTB trailů, což jsou zjednodušeně cyklostezky pro příznivce poněkud dobrodružnějšího ježdění na kole. Traily v posledních letech vznikaly...

Celý uplynulý víkend probíhalo v lesích v okolí Víru intenzivní mapování potenciálu pro vyznačení a případné dotvoření takzvaných MTB trailů, což jsou zjednodušeně cyklostezky pro příznivce poněkud dobrodružnějšího ježdění na kole. Traily v posledních letech vznikaly zejména v okolí velkých lyžařských areálů, které touto formou vytěžují vleky během dříve okurkové letní sezóny.

 

Díky rychle rostoucí popularitě této sportovní disciplíny začínají být některá vyhlášená střediska přeplněná lidmi a stále více se tak do kurzu dostávají přírodní traily. My jsme se rozhodli oslovit zkušené mtb matadory ze šumperského ZEVL Teamu, za kterými již několik podobných projektů stojí, a od kterých jsme chtěli slyšet jediné – zda má Vír potenciál pro zajímavé MTB traily.

 

A předběžný výsledek nás více než potěšil! Kluci najezdili během víkendu po lesích a loukách v okolí Víru několik desítek kilometrů, při čemž dokázali identifikovat hned několik jezdecky velmi atraktivních lokalit. Na kompletní správu a předběžný nástřel projektu s GPS souřadnicemi si budeme muset ještě přibližně 14 dnů počkat, každopádně podle prvních reakcí lze usuzovat, že Vír je pro výstavbu trailů jako stvořený ????

Zpět na přehled

Nahoru